Hi ha havermout

10-06-2014 21:14

De laatste jare ben ik verslaafd aan havermoutpap. Ben ik een weekend weg in een hotel met geweldig ontbijtbuffet, eitjes, fruit, broodjes, je kent het wel, mis ik mijn pap. Gelukkig beginnen steeds meer mensen dit vezelrijke ontbijtje te kennen, dus met een beetje geluk staat dit binnekort op het buffet van elk hotel. Voor de liefhebbers (to be) hier een paar van mijn favo havermoutpapcombi's.

Op 1 havermout pap met flink wat rood fruit! Breng de (soja)melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan. voeg dan de aardbeien, framboos etc. toe.
Op 2 havermout met walnoten en banaan. De noten zijn natuurijk ubergezond. Snijd terwijl je havermout op het fornuis staat de banaan in plakjes en hak een klein handje walnoten grof. Garneer je warme havermoutpap met de banaan en walnoten. De banaan wordt wat warm en smelt als het ware op je tong.
Op 3 - favoriet bij mijn dochter- havermout met appelstukjes en beetje kaneel. De pap koken en ondertussen appel schillen en in stukjes snijden. Appel en snufje kaneel toevoegen aan de warme havermoutpap.