Aan de avocado
Vorige week was ik op een feestje en het gesprek kwam op avocado (sexy onderwerp op een feestje!). De mensen die ik sprak wisten dat avocado gezond is, maar kwamen niet meteen op lekkere recepten. Nu zijn er legio recepten (met quacamole als bekenste), maar mijn topper is een lekkere, snelle salade met kip, mango en avocado. Avocado zit vol met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Oh ja en ook nog met goede vezels, vitamine E, foliumzuur, ijzer, vitamine B3, kalium en onverzadigde vetten. Goed dus voor een mooie huid en haar! Bovendien helpen deze vetten onder andere het immuunsysteem te versterken, ontstekingen te voorkomen en cholesterol te verlagen. Kortom: lekker en gezond. Het recept: kook kipfilet in water met een beetje zout ongeveer 8 à 10. Snijd ondertussen de avocado, mango en sla in stukjes. Waneer de kip gaar is, haal hem uit de pan met water en laat hem een beetje afkoelen. Snijd de kip in stukjes. Doe de kip bij de rest van de salade en mix alles door elkaar. Maak het af met een lekkere (zoete) dressing als er kinderen meeeten. Voor een zomerse picknick kan je ook kant-en-klare gerookte kip gebruiken.